Bewustzijnsplekken

Ben ik de enige of merk jij ook dat er steeds meer plekken worden gecreëerd waar “bewustzijn” centraal staat?
In mijn beleving ontstaan ze met bosjes tegelijk! Allerlei mensen die zeggen: we mogen écht weer héél erg de verbinding met moeder aarde gaan voelen! We mogen écht heel erg naar de basis terug in plaats van de vluchtige gekte in de wereld.

En dat IS zo: we mogen echt weer de verbinding maken met onszelf. En of dat nou op een mooie plek is, bijvoorbeeld in een bos, in de natuur, in een Yurt, of gewoon bij je thuis waar je een mooi knus plekje creëert: fijn dat steeds meer mensen dit doen en hiervan bewust worden!

Dat is ook waarom ik zo trots ben op mijn klanten: allemaal mensen die dit doen: die een praktijk hebben, of gaan starten en/of een mooie plek hebben waar ze mensen een bedding geven om tot rust te komen! Dit is zó hard nodig!

We zien vaak dat we de verbinding met onszelf kwijtraken. Dit komt door de sociale druk van afspraken, verantwoordelijkheden en zorgen. We staan altijd voor iedereen klaar en de aandacht gaat voornamelijk naar het pleasen van anderen. Hierdoor blijft er weinig tijd over om aandacht op jezelf te richten.

Wanneer was het voor jou de laatste keer dat je even bij jezelf stil stond? Dat je bewust bent van hoe jij je op dat moment voelt? Zowel mentaal maar ook zeker lichamelijk? Hoe jouw ademhaling is? Of je ergens spanning in je lichaam voelt? 

Als jij je niet lekker voelt, veel spanning hebt of veel zorgen en je lichaam uit balans is, dan heeft dit invloed op alles. Daarom is het zo belangrijk om aandacht te besteden aan jezelf. Kijken naar hoe jij weer in balans kan komen en weer lekker in je vel gaat zitten. Probeer te aarden met de natuur. 

Aarden met de natuur zorgt ervoor dat de energie vanuit de natuur door ons heen voelen. Wanneer je deze energie mist ben je bezig met van alles behalve met datgene wat belangrijk is, namelijk het hier en nu.

Door te focussen op het hier en nu, door aanwezig te zijn – in je lichaam en in je leven, voel je dat jij verbonden bent en een onderdeel bent van een groter geheel. En in dit groter geheel is er volop ruimte om te groeien en bloeien. Alle “kleine” dingetjes, waar jij totaal geen invloed op hebt, doen er niet eens meer toe. Klinkt goed, niet?

Een fijne simpele tip om te aarden is te lopen op blote voeten. Buiten, in het gras of door het bos. Voel de grond onder je voeten en je zal merken dat je een stuk rustiger wordt.

Graag wil ik iedereen oproepen om een mooie plek te bieden in de vorm van een rustplek, een praktijk waar bewustwording centraal staat of iets in deze strekking 😉 Want we hebben deze hard nodig in deze roerige tijd!

Plan een gesprek in met ons zodat we met jou kunnen gaan dromen en kijken hoe dit voor jou zou kunnen werken!

Let’s create this new world together!
Be well,
Erik

Erik Verhagen

Hi ik ben Erik! Training, coach en adviseur voor spirituele ondernemers die een bewustwordingspraktijk hebben of willen starten. Ik help hen bij het maken van strategische stappen zodat zij groeien en het verschil kunnen maken bij hun klanten.

Wil je meer lezen over?

Volg mij op Youtube

Wil jij groeien in jouw bewustzijn? En een bewust leven leiden in vrijheid en verbinding met jezelf en anderen?

Bekijk mijn video’s

Hét Boek Erik Verhagen
Bestel Hét Boek voor Bewuste Mensen die leven in de 5e Dimensie →

Wil jij ook jouw droompraktijk realiseren?
Plan nu een persoonlijk, vrijblijvend groeigesprek in.