Bewustzijnsplekken

Ben ik de enige of merk jij ook dat er steeds meer plekken worden gecreëerd waar “bewustzijn” centraal staat?
In mijn beleving ontstaan ze met bosjes tegelijk! Allerlei mensen die zeggen: we mogen écht weer héél erg de verbinding met moeder aarde gaan voelen! We mogen écht heel erg naar de basis terug in plaats van de vluchtige gekte in de wereld.

En dat IS zo: we mogen echt weer de verbinding maken met onszelf. En of dat nou op een mooie plek is, bijvoorbeeld in een bos, in de natuur, in een Yurt, of gewoon bij je thuis waar je een mooi knus plekje creëert: fijn dat steeds meer mensen dit doen en hiervan bewust worden!

Dat is ook waarom ik zo trots ben op mijn klanten: allemaal mensen die dit doen: die een praktijk hebben, of gaan starten en/of een mooie plek hebben waar ze mensen een bedding geven om tot rust te komen! Dit is zó hard nodig!

We zien vaak dat we de verbinding met onszelf kwijtraken. Dit komt door de sociale druk van afspraken, verantwoordelijkheden en zorgen. We staan altijd voor iedereen klaar en de aandacht gaat voornamelijk naar het pleasen van anderen. Hierdoor blijft er weinig tijd over om aandacht op jezelf te richten.

Wanneer was het voor jou de laatste keer dat je even bij jezelf stil stond? Dat je bewust bent van hoe jij je op dat moment voelt? Zowel mentaal maar ook zeker lichamelijk? Hoe jouw ademhaling is? Of je ergens spanning in je lichaam voelt? 

Als jij je niet lekker voelt, veel spanning hebt of veel zorgen en je lichaam uit balans is, dan heeft dit invloed op alles. Daarom is het zo belangrijk om aandacht te besteden aan jezelf. Kijken naar hoe jij weer in balans kan komen en weer lekker in je vel gaat zitten. Probeer te aarden met de natuur. 

Aarden met de natuur zorgt ervoor dat de energie vanuit de natuur door ons heen voelen. Wanneer je deze energie mist ben je bezig met van alles behalve met datgene wat belangrijk is, namelijk het hier en nu.

Door te focussen op het hier en nu, door aanwezig te zijn – in je lichaam en in je leven, voel je dat jij verbonden bent en een onderdeel bent van een groter geheel. En in dit groter geheel is er volop ruimte om te groeien en bloeien. Alle “kleine” dingetjes, waar jij totaal geen invloed op hebt, doen er niet eens meer toe. Klinkt goed, niet?

Een fijne simpele tip om te aarden is te lopen op blote voeten. Buiten, in het gras of door het bos. Voel de grond onder je voeten en je zal merken dat je een stuk rustiger wordt.

Graag wil ik iedereen oproepen om een mooie plek te bieden in de vorm van een rustplek, een praktijk waar bewustwording centraal staat of iets in deze strekking 😉 Want we hebben deze hard nodig in deze roerige tijd!

Plan een gesprek in met ons zodat we met jou kunnen gaan dromen en kijken hoe dit voor jou zou kunnen werken!

Let’s create this new world together!
Be well,
Erik

Wil jij jouw zielsmissie vinden?

3-daags event

De Roep van de Ziel

Erik en zijn team nodigen je van harte uit om de magische reis van zelfontdekking te ervaren tijdens De Roep van de Ziel. Hier ontwaakt je ziel, vind je jouw diepste missie, en omarm je het betekenisvolle doel van je leven. Doe met ons mee en laat je inspireren terwijl we samen jouw innerlijke wereld verkennen en een pad naar vervulling creëren.

theatershow

De Roep van de Ziel

Erik nodigt je uit voor “De Roep van de Ziel”, een intieme avond op verschillende locaties in Nederland en België, waar hij inzichten deelt en praktische tips biedt om een leven van vrijheid en vervulling te omarmen, weg van beperkende gedachten en opgelegde patronen.

Kom en ontdek de diepere betekenis van het leven!

Misschien vind je dit ook interessant?

Loslaten van controle

Loslaten van controle

Vandaag wil ik het hebben over het loslaten van controle en het omarmen van het onbekende. Want laten we eerlijk zijn, we zijn allemaal wel eens in de verleiding gekomen om controle te willen uitoefenen over anderen, systemen, bedrijven en organisaties. Natuurlijk is...

De Magie van  Jouw Zielsmissie Herinneren

De Magie van Jouw Zielsmissie Herinneren

Ik wil vandaag met je praten over iets dat diep van binnen resoneert - jouw zielsmissie. In het midden van de hectiek van het dagelijkse leven, kan het gemakkelijk zijn om dit te vergeten. Maar maak je geen zorgen, ik ben hier om je eraan te herinneren. Jouw...

Mijn reis van alcohol en verslaving naar gezondheid

Mijn reis van alcohol en verslaving naar gezondheid

Op jonge leeftijd vond ik troost in alcohol. Op mijn veertiende dronk ik mijn eerste biertje als een manier om mijn emoties te dempen. Ik had niet het gevoel dat ik een veilige plek had om mezelf te zijn. Alcohol werd mijn trouwe metgezel, een langdurige vriend die me...