Bewust onbewust, samen en alleen

Ik zit hier in een restaurant. Alleen. Zonder iPhone. En ik vind het zó fijn! Beetje loeren. Observeren. En nixen ook vooral. Echt helemaal in mijn element ben ik zo.
 
Maar ik heb ook meer dan 20 jaar bewust (of vooral onbewust eigenlijk) écht helemaal totaal the other way around geleefd: ik MOEST ALTIJD met iemand zijn. Nooit alleen. Altijd samen. Op vrijdag, zaterdag, zondag, als ik geen mensen om me heen had werd ik heeeeel onrustig.
 
Pure vermijding van kijken naar mezelf. Dus. Alcohol enzo erin, hoppa! Dát was het leven. En maar door. En gezellig doen. En mensen opzoeken. Hele land door.
 
En nu kán ik het gewoon niet meer voorstellen dat ik het jaren zo gedaan heb. Hey, don’t get me wrong: ik zit niet altijd alleen maar als een einzelgänger alleen in restaurants 😉
Er is nu veel meer balans. En dat is het met alles nietwaar? Balans!
 
Zo belangrijk om alles in balans te hebben. Werk, inkomen, tijd voor jezelf, tijd voor een ander. Passievol leven, kunnen bezinnen. Dat. Vele jaren terug hoorde ik deze: “een compleet mens in een complete baan”. En ik dacht: JA! Dat is wat ik wil! En dat ben ik gaan opzoeken. Ik ben buiten m’n comfort zone gegaan. Buiten de lijntjes gaan kleuren. Tenniste, van wat “hoorde” en wat “ik was”. Want ik voelde: Ik ben veel meer dan “mijn baan”.
 
En zo groeide ik van werknemer naar ZP’er (midden in de vorige crisis begonnen by the way) naar een volwaardige ondernemer met een groot team van collega’s die samen met mij vanuit hun passie bijdragen aan de programma’s die we nu zo mooi hebben staan en (internationaal) draaien.
 
En zo is het met jou ook!! Jij bent veel meer dan wat je nu doet! Dus als je dit voelt, dat er meer in je zit, dan is er maar 1 ding: Het gaat er vooral om wat je er mee doet.
 
De wereld zit VOL in een transformatie. We zitten VOL in de chaos, crisis enzoverder. De vraag is aan jou: blijf je daar in zitten of ga je de onwetendheid in omdat je voelt dat dat de enige passende weg is. Ik ken die weg die jij wol inslaan al;. Ik ging je voor. Zal ik je de weg laten zien?
 
 
Voel je wat ik zeg? Wil je ook dit meer onderzoeken? Plan dan hieronder een gesprek in met mij of één van mijn teamleden om te kijken hoe wij jou kunnen helpen.
 
Heb het goed,
Erik

Hi ik ben Erik!

Training, coach en adviseur voor spirituele ondernemers die een bewustwordingspraktijk hebben of willen starten. Ik help hen bij het maken van strategische stappen zodat zij groeien en het verschil kunnen maken bij hun klanten.

Waarom ik mijn werk meeneem tot in mijn graf (en daarna 😉 )

Waarom ik mijn werk meeneem tot in mijn graf (en daarna 😉 )

Deze week zag ik een fragment voorbij komen op YouTube waarin Tim Hofman vertelt over zijn programma “Over mijn lijk”. In dit programma volgt Tim een aantal jonge mensen die de diagnose “ongeneselijk ziek” hebben gekregen en weten dat ze nog maar kort te leven hebben....

Het belang van een coach!

Het belang van een coach!

Laatst zag ik Arjen Lubach voorbij komen met zijn programma. Hij had hierin een item dat er kortgezegd op neer kwam dat er in Nederland véél te veel coaches zijn! Wel 100.000!! En, eerlijk is eerlijk, dat is ook best veel! En voor mij is dat beeld ietsje...

Ik ga het anders doen!

Ik ga het anders doen!

Het is alweer best een aantal weken geleden dat ik mijn laatste blog schreef. Ook is het je misschien opgevallen dat je me minder (of soms zelfs niet meer) voorbij ziet komen op Facebook en Insta. Ook heb ik sinds december geen webinars meer gegeven. En de,...