Bevrijdingsdag: isn’t that ironic?

Vandaag is het 75 jaar geleden dat we zijn gaan vieren dat we vrij zijn als land. Geen oorlog meer. NIE WIEDER werd er gezegd. Dit nooit weer.

Als kleine jongen was ik altijd al gefascineerd door de tweede wereldoorlog. Op de basis school ging mijn aller eerste spreekbeurt die ik deed over Adolf Hitler. Ik was een jaar of 8. Ik keek door de jaren heen elke oorlogsfilm, ging meerdere keren naar Auschwitz, Verdun, Ieper, Westerbork, las echt alles wat los en vast zat. Op de middelbare school haalde ik mijn punt bij geschiedenis omhoog door een 9,5 te halen bij mijn mondeling onderzoek over WOII. Saving private Ryan, Schindlers List, Fury, band of Brothers: ik heb ze allemaal letterlijk tientallen keren gekeken. 

En er zat ook een grote angst onder. Want wat is nou het aller ergste voor mij als mens? Juist. Dat ik en mijn naasten niet in VRIJHEID kunnen leven.

En nu is het Corona-tijdperk daar. Ineens: we mogen niet meer naar de bioscoop. We mogen deze week niet naar het vakantiehuisje in Zeeland waar we normaal altijd heen gaan omdat het niet “op onze naam staat”. We moeten bij de supermarkt een winkelwagentje vast houden. Want dat is lekker hygiënisch (…). We mogen het land niet meer uit. We mogen eigenlijk ons huis zo min mogelijk uit. En en passant worden er ook nog allerlei wetten er door gedrukt zodat we als makke schaapjes ineens met z’n allen maar doen wat er wordt opgedragen. Ik kan me uit die geschiedenis boeken en -films van vroeger nog goed herinneren dat dit ook werd “ingevoerd” voor mensen die “anders” waren… 

En ik wil met dit bericht ook niet per se vergelijkingen maken waarvan je zegt: “gast….!?” 

Bewandel zoveel mogelijk je eigen pad

Wat ik wel wil zeggen is dit:
Ik besluit om mijn eigen pad zoveel mogelijk te blijven bewandelen. Niet meedoen als het niet per se moet en vanuit mijn eigen werk licht en liefde brengen. Noem me maar de Soldaat van Oranje (overigens ook 3 keer naartoe geweest hahaha 😉 ) Ik heb deze week lekker vrij gepakt. En ga met vrienden afspreken. En ik ga weer gewoon “fysiek” naar mijn coaches toe. En ik rijd 49k/m per uur te hard volgens “de nieuwe standaard”. Gisteren wilde ik even een nieuwe douchekop kopen bij de Karwei. Stonden mensen voor de winkel te wachten op een winkelwagentje anders mochten ze er niet in. Ik vroeg aan de stormbahnfüher van de karwei met z’n fluor hesje: kan ik er zonder niet in? Serieus? Ik heb een douchekop nodig. Een ding van 10 bij 20 centimeter!? Nee, meneer, u moet wachten. En toen zag ik in mijn ooghoek echt een JOEKEL van een wagen staan: zo eentje waar je tapijten van 10 meter lang op kunt leggen. Dus ik met die joekel de Karwei in. “geen punt bij Karwei”. Ik reed letterlijk overal tegenaan, alles viel om en twee minuten later stond ik met mijn tientonner winkelkar mét m’n douchekop voor de kassa. De caissière keek me raar aan. Mooi he? Zei ik: zijn we weer wakker?!

Kies je eigen antwoord

Lieve mensen: we mogen blijven nadenken. Zelfstandig nadenken. Ik heb dit ook in mijn training “leven in 5D” genoemd: neem 100% verantwoordelijkheid. Kies je eigen antwoord. In het woord verantwoordelijkheid zit het woord in: ver-antwoord-elijkheid. Wij mensen kunnen altijd ons eigen antwoord kiezen. We zijn echt vergeten om zelfstandig na te denken. 

En ik roep hierbij jou ook op: kies je eigen antwoord. Loop niet mee in de massa. Kies. Wees een leider. Er zijn duizenden mensen die dit bericht van mij lezen. Als nou 1% iets gaat doen op dan zou dat al geweldig zijn. Dus: Ga weer samen dingen organiseren (binnen wat echt al weer mag!). Reis de grens over. Kaap een vliegtuig (ik noem maar wat 😉

Alleen zo doen we recht aan die dappere mensen die ons 75 jaar geleden hebben bevrijd. 

Let’s go. Vrijheid is ons bestaansrecht.

Pas goed op jezelf. En de ander.

Heb het goed!
Erik

Wil jij jouw zielsmissie vinden?

3-daags event

De Roep van de Ziel

Erik en zijn team nodigen je van harte uit om de magische reis van zelfontdekking te ervaren tijdens De Roep van de Ziel. Hier ontwaakt je ziel, vind je jouw diepste missie, en omarm je het betekenisvolle doel van je leven. Doe met ons mee en laat je inspireren terwijl we samen jouw innerlijke wereld verkennen en een pad naar vervulling creëren.

theatershow

De Roep van de Ziel

Erik nodigt je uit voor “De Roep van de Ziel”, een intieme avond op verschillende locaties in Nederland en België, waar hij inzichten deelt en praktische tips biedt om een leven van vrijheid en vervulling te omarmen, weg van beperkende gedachten en opgelegde patronen.

Kom en ontdek de diepere betekenis van het leven!

Misschien vind je dit ook interessant?

Loslaten van controle

Loslaten van controle

Vandaag wil ik het hebben over het loslaten van controle en het omarmen van het onbekende. Want laten we eerlijk zijn, we zijn allemaal wel eens in de verleiding gekomen om controle te willen uitoefenen over anderen, systemen, bedrijven en organisaties. Natuurlijk is...

De Magie van  Jouw Zielsmissie Herinneren

De Magie van Jouw Zielsmissie Herinneren

Ik wil vandaag met je praten over iets dat diep van binnen resoneert - jouw zielsmissie. In het midden van de hectiek van het dagelijkse leven, kan het gemakkelijk zijn om dit te vergeten. Maar maak je geen zorgen, ik ben hier om je eraan te herinneren. Jouw...

Mijn reis van alcohol en verslaving naar gezondheid

Mijn reis van alcohol en verslaving naar gezondheid

Op jonge leeftijd vond ik troost in alcohol. Op mijn veertiende dronk ik mijn eerste biertje als een manier om mijn emoties te dempen. Ik had niet het gevoel dat ik een veilige plek had om mezelf te zijn. Alcohol werd mijn trouwe metgezel, een langdurige vriend die me...