De beste waarde voor ons geld

Wij willen allemaal de beste waarde voor ons geld.

Punt.

Is zo.

Wat ik vaak zie is dat we ook graag de beste waarde willen voor zo min mogelijk geld.
En wat me daarbij opvalt is dat we onszelf ooit zo kunnen verliezen in het zoeken naar de beste waarde, dat de tijd die we daar in stoppen zoveel meer kost dan wat uiteindelijk kunnen besparen of wat het extra oplevert.

De inspiratie voor deze mail komt van mijn vrouw. Yvonne doet bij ons thuis alle financiën. Blijkbaar leven we in een wereld waar nog steeds 80% van de mannen de financiën doen, maar bij ons is dat anders. Thank god, want ik vind dat echt zo niet interessant.

Zij is ook degene die, als we iets online kopen, nog even googled of het ergens anders goedkoper te krijgen is. Want ja, meer betalen voor exact hetzelfde product, is toch zonde.

En vaak zie je dan dat je met 1 keer googlen best mooie besparingen kunt realiseren. Prima. Zo lang we het hebben over een product dat exact hetzelfde is en het bij 1 keer googlen blijft.

Welke tool is het waard?

Als je online gaat ondernemen, waar wij dagelijks mee bezig zijn en wat we onze klanten ook leren, dan heb je daar ook regelmatig een tool voor nodig. Maar welke tool is nu het beste? En welke tool is het goedkoopste?

In Manifesteren met je Bewustwordingspraktijk leveren we je de tools aan waar wij mee werken en vaak ook een alternatief. Wij bieden dat aan om heel veel tijd te besparen. Ook om niet te verdwalen in alle mogelijkheden die er zijn. Want voor iedere tool zijn er 10 andere.

De meeste van onze deelnemers starten net met online marketing en dat kan best wel veel zijn. Dus als je dan niet hoeft te verdwalen in het web der mogelijkheden is dat fijn.

En toch.

En toch zie ik vaak deelnemers die een compleet nieuwe zoekactie opzetten naar de beste tools voor webinars, emailmarketing, webhosting etc.

Soms is dan het argument: de tool kost vrij veel geld (en wat veel is, is voor iedereen anders natuurlijk).

Vervolgens gaan ze een zoekactie opzetten en weten ze een week later nog niet wat ze het beste kunnen kiezen.

Een week!

Wat hadden ze in die week ook kunnen doen als ze meteen hadden besloten de tool wél te kiezen die wij aanbevelen.

Wat bespaar je door snel te kiezen?

Ik laat het je graag met een voorbeeld zien. En ik zal me bescheiden opstellen. Stel dat je i.p.v. een week een dag twijfelt over welke tool te gebruiken.

Laten we zeggen dat de tool 100 euro per jaar kost. Je bent 8 uur op zoek naar een alternatief. Je uurtarief is nog niet waar het zijn moet, op dit moment vraag je 30 euro per uur. Dan heb je dus voor 240 euro (8 x 30) besteed om maximaal 100 euro te besparen (stel dat je uiteindelijk een gratis alternatief zou vinden). Bovendien ben je niet bezig met wat de tool je kan opleveren. We zien het alleen als kostenpost.

En don’t get me wrong. Ik snap het. Been there, done that. Als je net begint met je praktijk en je hebt nog geen klanten, dan wil je natuurlijk slim met je geld omgaan. Iedere euro kun je maar één keer uitgeven, dus het is logisch dat we kijken naar hoe we ons geld het beste kunnen uitgeven.

En laten we vooral niet vergeten dat jouw tijd nog veel meer waard is.

Ik nodig je uit om hier op een andere manier naar te kijken.

Hoe doen wij dat?

Zoals ik al zei: de inspiratie komt van mijn vrouw, omdat zij dit ook zo vaak gedaan heeft. Ze zag op een zeker moment in wat ze deed en dacht: dit kan anders. Ze maakt voortaan steeds de afweging, hoeveel tijd gaat het mij nog kosten om een alternatief te vinden vs welke besparing denk ik daarmee te kunnen maken. En gaat daardoor sneller tot aankoop over. Het heeft haar veel extra tijd opgeleverd.

Wil jij ook praktische tips over welke tools je het beste kunt gebruiken? Op https://www.erikverhagen.com/mijn-aanbevelingen/ lees je welke tools wij gebruiken.

Ben jij klaar om te kiezen voor groei in jouw praktijk? Plan dan je gratis gesprek in.

Heb het goed,
Erik

Erik Verhagen

Hi ik ben Erik! Training, coach en adviseur voor spirituele ondernemers die een bewustwordingspraktijk hebben of willen starten. Ik help hen bij het maken van strategische stappen zodat zij groeien en het verschil kunnen maken bij hun klanten.

Wil je meer lezen over?

Volg mij op Youtube

Wil jij groeien in jouw bewustzijn? En een bewust leven leiden in vrijheid en verbinding met jezelf en anderen?

Bekijk mijn video’s

Hét Boek Erik Verhagen
Bestel Hét Boek voor Bewuste Mensen die leven in de 5e Dimensie →

Wil jij ook jouw droompraktijk realiseren?
Plan nu een persoonlijk, vrijblijvend groeigesprek in.