BLOG

De beste waarde voor ons geld

Wij willen allemaal de beste waarde voor ons geld.

Punt.

Is zo.

Wat ik vaak zie is dat we ook graag de beste waarde willen voor zo min mogelijk geld.
En wat me daarbij opvalt is dat we onszelf ooit zo kunnen verliezen in het zoeken naar de beste waarde, dat de tijd die we daar in stoppen zoveel meer kost dan wat uiteindelijk kunnen besparen of wat het extra oplevert.

De inspiratie voor deze mail komt van mijn vrouw. Yvonne doet bij ons thuis alle financiën. Blijkbaar leven we in een wereld waar nog steeds 80% van de mannen de financiën doen, maar bij ons is dat anders. Thank god, want ik vind dat echt zo niet interessant.

Zij is ook degene die, als we iets online kopen, nog even googled of het ergens anders goedkoper te krijgen is. Want ja, meer betalen voor exact hetzelfde product, is toch zonde.

En vaak zie je dan dat je met 1 keer googlen best mooie besparingen kunt realiseren. Prima. Zo lang we het hebben over een product dat exact hetzelfde is en het bij 1 keer googlen blijft.

Welke tool is het waard?

Als je online gaat ondernemen, waar wij dagelijks mee bezig zijn en wat we onze klanten ook leren, dan heb je daar ook regelmatig een tool voor nodig. Maar welke tool is nu het beste? En welke tool is het goedkoopste?

In Manifesteren met je Bewustwordingspraktijk leveren we je de tools aan waar wij mee werken en vaak ook een alternatief. Wij bieden dat aan om heel veel tijd te besparen. Ook om niet te verdwalen in alle mogelijkheden die er zijn. Want voor iedere tool zijn er 10 andere.

De meeste van onze deelnemers starten net met online marketing en dat kan best wel veel zijn. Dus als je dan niet hoeft te verdwalen in het web der mogelijkheden is dat fijn.

En toch.

En toch zie ik vaak deelnemers die een compleet nieuwe zoekactie opzetten naar de beste tools voor webinars, emailmarketing, webhosting etc.

Soms is dan het argument: de tool kost vrij veel geld (en wat veel is, is voor iedereen anders natuurlijk).

Vervolgens gaan ze een zoekactie opzetten en weten ze een week later nog niet wat ze het beste kunnen kiezen.

Een week!

Wat hadden ze in die week ook kunnen doen als ze meteen hadden besloten de tool wél te kiezen die wij aanbevelen.

Wat bespaar je door snel te kiezen?

Ik laat het je graag met een voorbeeld zien. En ik zal me bescheiden opstellen. Stel dat je i.p.v. een week een dag twijfelt over welke tool te gebruiken.

Laten we zeggen dat de tool 100 euro per jaar kost. Je bent 8 uur op zoek naar een alternatief. Je uurtarief is nog niet waar het zijn moet, op dit moment vraag je 30 euro per uur. Dan heb je dus voor 240 euro (8 x 30) besteed om maximaal 100 euro te besparen (stel dat je uiteindelijk een gratis alternatief zou vinden). Bovendien ben je niet bezig met wat de tool je kan opleveren. We zien het alleen als kostenpost.

En don’t get me wrong. Ik snap het. Been there, done that. Als je net begint met je praktijk en je hebt nog geen klanten, dan wil je natuurlijk slim met je geld omgaan. Iedere euro kun je maar één keer uitgeven, dus het is logisch dat we kijken naar hoe we ons geld het beste kunnen uitgeven.

En laten we vooral niet vergeten dat jouw tijd nog veel meer waard is.

Ik nodig je uit om hier op een andere manier naar te kijken.

Hoe doen wij dat?

Zoals ik al zei: de inspiratie komt van mijn vrouw, omdat zij dit ook zo vaak gedaan heeft. Ze zag op een zeker moment in wat ze deed en dacht: dit kan anders. Ze maakt voortaan steeds de afweging, hoeveel tijd gaat het mij nog kosten om een alternatief te vinden vs welke besparing denk ik daarmee te kunnen maken. En gaat daardoor sneller tot aankoop over. Het heeft haar veel extra tijd opgeleverd.

Wil jij ook praktische tips over welke tools je het beste kunt gebruiken? Op https://www.erikverhagen.com/mijn-aanbevelingen/ lees je welke tools wij gebruiken.

Ben jij klaar om te kiezen voor groei in jouw praktijk? Plan dan je gratis gesprek in.

Heb het goed,
Erik

UITGELICHTE EVENTS

There are no upcoming events at this time.

UITGELICHTE ARTIKELEN

Rust vinden te midden van chaos

Rust vinden te midden van chaos

In een wereld die constant in beweging is, kan het een uitdaging lijken om rust te vinden. We leven in een tijd waarin alles lijkt te veranderen, en soms kan het voelen alsof we overweldigd worden door de chaos om ons heen. Maar wat als ik je vertelde dat juist in...

Mijn meest krachtige inzicht

Mijn meest krachtige inzicht

In deze video deel ik graag het meest krachtige inzicht dat ik de afgelopen 15 jaar heb ontdekt, geleerd van mijn leermeester Stephen Covey. Het draait allemaal om het principe van de "Cirkel van Invloed," dat ik al meer dan 10 jaar toepas in mijn leven. Cirkel van...

Wil jij jouw zielsmissie vinden?

3-daags event

De Roep van de Ziel

Erik en zijn team nodigen je van harte uit om de magische reis van zelfontdekking te ervaren tijdens De Roep van de Ziel. Hier ontwaakt je ziel, vind je jouw diepste missie, en omarm je het betekenisvolle doel van je leven. Doe met ons mee en laat je inspireren terwijl we samen jouw innerlijke wereld verkennen en een pad naar vervulling creëren.

theatershow

De Roep van de Ziel

Erik nodigt je uit voor “De Roep van de Ziel”, een intieme avond op verschillende locaties in Nederland en België, waar hij inzichten deelt en praktische tips biedt om een leven van vrijheid en vervulling te omarmen, weg van beperkende gedachten en opgelegde patronen.

Kom en ontdek de diepere betekenis van het leven!