“Ja, maar…” We leggen onszelf beperkende overtuigingen op.

“Blinde vlekken”. We hebben ze allemaal. Alleen we zien ze niet 😉

Ik ben een soort “reeks” aan het maken met voorbeelden van klanten die ik heb mogen begeleiden. En ik deel dat met je omdat jij ook misschien op dat stuk een blinde vlek hebt. En als je dat inzicht dan weer hebt, kun je er ook wat mee doen! Dus vandaag.. deel 2!

Ikzelf vind het fijn om structureel begeleid te worden door mijn coach die me in sessies wijst op dingen die ik zelf (even) niet (meer) zie. Dat is soms confronterend en soms vind ik het ook irritant als er “voor de zoveelste keer diezelfde blinde vlek” wordt benoemd. En daarin ligt juist ook de grootste groei, dus ik ga er gewoon elke keer mee aan de slag zodat ik verder mag en kan groeien. En dat is TE GEK!

Een aantal jaren terug was ik Manon aan het coachen op het vinden van haar zielsmissie. Manon heeft een eigen praktijk en wilde daarmee groeien. En laat dat nou nét zijn wat ik doe 😉

Manon verzorgde op dat moment workshops intuïtief schilderen en intuïtief tekenen. Creatief met mozaïek. Dat. Heel leuk. Heel laagdrempelig. En ik vroeg haar waar die passie voor deze workshops vandaan kwam. En ze vertelde dat ze een aantal keren in een zware burnout was geschoten. Totale disbalans. En dat er helemaal niemand was die haar goed kon helpen. Op energetisch, verbindend niveau. En dat ze toen als het ware ten einde raad ging zoeken naar wat haar op de been kon helpen. En dat daar toen dit soort workshops op haar pad kwamen die haar hielpen om zo uit haar burnout te komen! Wow! Knap, mooi, dapper, wat een stappen!

En ik vroeg aan haar: hoe zou jij het vinden om naast het geven van deze mooie workshops ook mensen te gaan helpen, begeleiden, coachen die tegen de blokkades oplopen die jij zelf hebt opgelost in jouw leven?
Daarop zei ze volmondig “Ja, dat zou ik te gek vinden! Daar word ik heel blij van!” En ik zei: “Okay, dan ga je dat vanaf morgen doen”.

En daar kwamen ze (lees je mee? 😉 )

  • Ja, maar ik ben geen gediplomeerd burn out coach, Erik
  • Ja, maar er zijn in Nederland al zoveel coaches, er is echt geen plek voor mij
  • Ja, maar Erik, ik ben niet geaccrediteerd, dus via de zorgverzekeraar word ik dus niet vergoed
  • Ja, maar Erik ik woon hier in het oosten van Nederland, daar is het “doe maar normaal dan doe je al gek genoeg”
  • Ja, maar ik kan toch niet “ineens” dit gaan doen? Ik ben toch niet “ineens” burn out coach?
  • Ik ben niet goed genoeg

Zie je hoe wij onszelf beperkende overtuigingen opleggen? Ik zei in deze sessie onder andere tegen haar: ,,Lieve Manon: je hebt 3 keer een burn out gehád: hoe wil je daar in “scholing” nog meer aan toevoegen?”

O ja..

Ik ben zelf ook geen gediplomeerd coach! “O nee?” Nee!

En de investering die jij in mijn coaching hebt gedaan, die wordt ook niet vergoed door de zorgverzekeraar. En toch heb je voor mij gekozen en ben je de investering aangegaan. “ja, da’s waar inderdaad.” En ik kom uit Helmond. Dat is ook niet per sé dé meest spirituele krachtplek van de Benelux 😉. “Nee, da’s waar!”

En zo lang als dat die beperkende overtuiging bij Manon zich opbouwde, zo snel kon dit in onze sessie geheeld worden. HUPSAKEE! En door! En ze groeide en ging coachen! En binnen 7 weken had ze haar investering “in mij” terugverdiend en de weken erop ging ze als de brandweer door. Simpel als je weet hoe het werkt!

Daarom ben ik zó blij en dankbaar dat mijn team en ik dit prachtige werk elke dag mogen doen voor al deze mooie, bewuste, mensen!

Wil jij ook eens in gesprek over jouw blinde vlekken en eindelijk die beperkende overtuigingen de baas worden?

Heb het goed!

Erik

Erik Verhagen

Hi ik ben Erik! Training, coach en adviseur voor spirituele ondernemers die een bewustwordingspraktijk hebben of willen starten. Ik help hen bij het maken van strategische stappen zodat zij groeien en het verschil kunnen maken bij hun klanten.

Wil je meer lezen over?

Volg mij op Youtube

Wil jij groeien in jouw bewustzijn? En een bewust leven leiden in vrijheid en verbinding met jezelf en anderen?

Bekijk mijn video’s

Hét Boek Erik Verhagen
Bestel Hét Boek voor Bewuste Mensen die leven in de 5e Dimensie →

Wil jij ook jouw droompraktijk realiseren?
Plan nu een persoonlijk, vrijblijvend groeigesprek in.