BLOG

ALLES IS PERCEPTIE

Een paar dagen terug ben ik naar een concert geweest van Phil Collins (op mijn Instagram account zie je wat plaatjes staan: klik hier!). 
Samen met mijn zus, haar vriend en een vriend van me. Mijn zus Miranda heeft mij op jonge leeftijd besmet met het Phil Collins virus. We zijn een aantal keren naar zijn concert geweest en dit keer was het extra bijzonder want het was (naar alle waarschijnlijkheid) zijn allerlaatste concertreeks. Zijn gezondheid laat hem steeds vaker in de steek.

Dus wij naar het Goffertpark. Waanzinnige ambiance! Wat een artiest! Niet alleen een dijk van een stem, ook humor, contact maken met het publiek, zijn 12 koppige band (met wie hij al meer dan 40 jaar, soms zelf 50, speelt!!!) stond muziek te maken alsof het dak eraf gespeeld moest worden (en dat kan niet want het Goffertpark kent geen dak én het was mooi weer 😉): het was geweldig!
Kortom: genieten!

Dag erop: “Eindhovens Dagblad”, recensie… Dat het maar goed was dat Phil een band bij zich had, want hij was bij wijze van maar een oud mannetje dat daar op een kruk zat te zingen met een sjaal om. En dat het repertoire ook niet sterk was gekozen en dat maakte eigenlijk ook niet uit, want het publiek was oud en dik. Ik chargeer een beetje, maar in de kern was het een soort van zure recensie.

En ik weet: zoveel mensen, zoveel meningen. Dat is ook mooi en goed. En het fascineerde me ook wel weer heel erg en sluit aan bij wat ik vaak tegen mijn klanten zeg: “alles is perceptie”.

Kijk: wij kunnen allemaal denken en voelen: “ik ben niet goed genoeg”, “mijn website van mijn praktijk is nog niet goed genoeg”, “ik kan dit niet”, “zitten mensen wel op mijn verhaal te wachten?” en ga zo maar door. 

En dat begrijp ik. Ik heb al deze zaken zelf ook doorleefd. En ik ben het wel allemaal “gewoon toch maar gaan doen”. En mijn klanten ook: die weten voelen: er is iets groters, belangrijkers dan “ik”. En ik mag de hulpvraag stellen (wow!) aan iemand die mij deze bezwaren en beperkende overtuigingen weg kan halen. 

Dus: wat nou als je in jouw perceptie juist nu wél iemand bent die méér dan goed genoeg is om nu stappen te gaan zetten? Wat nou als je website misschien nog niet eens nodig is om te kunnen resoneren bij jouw ideale klanten? Wat nou als je het wél kunt met de hulp van een professional?  Wat nou als mensen wél op je verhaal zitten te wachten? Dan is jouw beperkende overtuiging inderdaad voor niets geweest, nietwaar?

En hey… het leven is kort. Het kan zomaar afgelopen zijn. Kijk naar Phil Collins: 68 jaar jong en loopt bijna kreupel met een wandelstok op het podium. Kan zo goed als geen instrument meer spelen. Geen drums meer (hij is van origine een waanzinnig goede drummer!). 

Serieus lief mooi mens: alles is er. Alles is er voor jou om te gaan staan. Om antwoorden te krijgen op alle vragen die je hebt. Zodat je vanuit je eigen authentieke zelf je leven mag gaan leiden zoals jij dat wilt. Echt. Doe het nou maar gewoon. Het is écht tijd. 

Want alle beperkingen die jij jezelf oplegt: het is perceptie. Ze kunnen als sneeuw voor de zon verdwijnen. Als je maar durft en doet. 

Bij het concert van Phil Collins zat één 18 jarig bandlid. De drummer. Hij is de zoon van Phil. 18 jaar. En hij drumde de sterren van de hemel! Waanzinnig! Er zijn denk ik weinig mensen die vanuit hun perceptie het normaal vinden dat je als 18 jarige stadions vol kunt spelen. Hij doet het. Kun je als je 18 jaar bent voor 50.000 mensen met veel zelfvertrouwen een avond de sterren van de hemel spelen? Ja dus. Alles is perceptie…

Mocht jij nou het gevoel hebben dat het voor jou nu ook ECHT tijd is om je perceptie aan te passen naar succesvol ondernemen met je onderneming plan dan hier een GRATIS intake gesprek met mij in. Ik spreek je dan snel. Gaan we samen kijken en werken aan een mooiere wereld.  Doe maar gewoon: het is goed!

UITGELICHTE EVENTS

UITGELICHTE ARTIKELEN

Rust vinden te midden van chaos

Rust vinden te midden van chaos

In een wereld die constant in beweging is, kan het een uitdaging lijken om rust te vinden. We leven in een tijd waarin alles lijkt te veranderen, en soms kan het voelen alsof we overweldigd worden door de chaos om ons heen. Maar wat als ik je vertelde dat juist in...

Mijn meest krachtige inzicht

Mijn meest krachtige inzicht

In deze video deel ik graag het meest krachtige inzicht dat ik de afgelopen 15 jaar heb ontdekt, geleerd van mijn leermeester Stephen Covey. Het draait allemaal om het principe van de "Cirkel van Invloed," dat ik al meer dan 10 jaar toepas in mijn leven. Cirkel van...

Wil jij jouw zielsmissie vinden?

3-daags event

De Roep van de Ziel

Erik en zijn team nodigen je van harte uit om de magische reis van zelfontdekking te ervaren tijdens De Roep van de Ziel. Hier ontwaakt je ziel, vind je jouw diepste missie, en omarm je het betekenisvolle doel van je leven. Doe met ons mee en laat je inspireren terwijl we samen jouw innerlijke wereld verkennen en een pad naar vervulling creëren.

theatershow

De Roep van de Ziel

Erik nodigt je uit voor “De Roep van de Ziel”, een intieme avond op verschillende locaties in Nederland en België, waar hij inzichten deelt en praktische tips biedt om een leven van vrijheid en vervulling te omarmen, weg van beperkende gedachten en opgelegde patronen.

Kom en ontdek de diepere betekenis van het leven!