BLOG

8 tips voor meer focus in jouw praktijk

Erik werkt met focus achter zijn laptop

Iedereen wil focus.

En niet iedereen heeft het.

Zeker zo na een zomer vakantie.

Ik merk het zelf ook heel erg. Dat m’n gedachten van links naar rechts dwalen. Misschien herken je dit als dagindeling: financieel overzicht checken, blog schrijven, wacht, even eerst nog kijken naar de planning van de komende weken, wacht, ik ging ook nog in de FB groep kijken, o wacht, interessante post gelezen, doorgeklikt, video bekeken, was ik niet eigenlijk iets anders aan het doen? Terug naar m’n blog. Telefoon gaat, stukje afstemming. Terug naar m’n blog. En zo kan ik wel doorgaan. Veel te doen, waar te starten?

En dan aan het einde van de dag zo’n onvervulde dag hebben. Dat je denkt: wat heb ik nou eigenlijk gedaan?

Ik heb dit in het verleden ook gehad, maar nu weet ik hoe ik daar op door kan pakken. Dat één zo’n dag me zo leegzuigt, dat ik vanaf de dag erna het anders wil doen.  

Maar wat kun je eraan doen? Hoe ga jij met focus door het leven? Zodat je veel gedaan krijgt en met een fijn gevoel de dag afsluit? Ik geef je mijn belangrijkste tips:

1. Zet e-mail, telefoon, en andere afleidende zaken uit

Kijk maar eens hoeveel verstoringen je op een dag hebt. En je denkt vast, het valt wel mee, maar ieder piepje van je computer, ringetje van je telefoon, het leidt je af van wat je aan het doen bent. Terwijl als je even met 1 ding tegelijk bezig bent, kun je bergen verzetten (waarom denk je dat de productiviteit van thuiswerkers zoveel hoger is dan een hele dag op kantoor zitten?)

2. Maak voor jezelf drie prioriteiten voor die dag. Liefst al de dag ervoor

Door het de dag ervoor al te doen, heb je aan het begin van de dag al duidelijk wat er mag gaan gebeuren. Zo zorg je dat je niet verdwaald in een ellenlange to do lijst.

3. Bekijk of deze prioriteiten belangrijk zijn voor jou of voor de ander?

Hoe vaak laten wij ons niet verleiden om de problemen/uitdagingen van anderen op de eerste plek te zetten? Ik heb het hier over werkuitdagingen, die jij zelf ook hebt. Waarom zijn die van de ander belangrijker dan die van jou? En hoe kom jij verder met jouw bedrijf door de ander eerst te helpen? En dit klinkt misschien egoïstisch: ik geloof er echt in dat als jij verder wilt komen met jouw bedrijf, je niet de hele dag een rol kunt vervullen in het leven van anderen.

4. Evalueer: zijn je prioriteiten belangrijk?

Als je je prioriteiten op een lijstje ziet staan, zijn ze dan ook belangrijk of eigenlijk niet? Als ze niet belangrijk zijn, vervang ze dan door dingen die wél belangrijk zijn. Te vaak zijn we heel veel tijd kwijt met dingen die, als we er goed over nadenken helemaal niet zo belangrijk zijn. Niet doen dan! (en ja, prioriteiten zouden normaal gezien belangrijk moeten zijn, maar kijk maar eens op je to do list en ik weet zeker dat er zogenaamde “prioriteiten” op staan, die het eigenlijk helemaal niet zijn.

5. Start met deze prioriteiten

Door te starten met jouw eigen prioriteiten, ben je daarna verder gekomen in jouw bedrijf, heb je je gevoel van voldoening al én heb je nog voldoende tijd over om de ander te helpen.

6. Zorg ervoor dat je prioriteiten niet alleen maar werkgerelateerd zijn

Hoe vaak komt het voor dat dat je vergeet om jezelf in te plannen? Die tijd om te verstillen, om bij jezelf te komen is essentieel om te groeien met je business. Het gaat dus, zoals je vaker hoort, niet alleen om werken IN je bedrijf, maar ook om werken AAN je bedrijf. En aangezien jij je bedrijf bent, ben jij een belangrijke factor, die echt tijd nodig heeft.

7. Haal je FB feed leeg voor meer focus

Heb je al eens deze extensie bekeken?  Je kunt hiermee zorgen dat er niets meer te zien is op je Facebook tijdlijn. Weg afleiding.

8. Leer elke dag iets nieuws van experts

Mijn laatste tip is om, als je iets voor elkaar wilt krijgen, ook de juiste kennis erbij te halen. Door zelf te werken met experts. Stel je wilt groeien met je praktijk, dan kun je proberen om het wiel zelf opnieuw uit te vinden. Maar waarom zou je? Het kost je ontzettend veel tijd en daarna weet je nog steeds niet van de hoed en de rand. Vrij inefficiënt. Om het voorbeeld van groeien met je praktijk te nemen: Er zijn zo ontzettend veel nieuwe dingen te leren. Van het vinden van je ideale klant, het maken van doelstellingen, het opzetten van een marketingstrategie. Om er maar een paar te noemen. In mijn programma Manifesteren met je Bewustwordingspraktijk leer ik je al die dingen. Mijn programma kan je enorm helpen om te focussen op het bereiken van je doel. Juist door iedere dag iets nieuws te leren, kun je steeds een stap verder gaan met je bedrijf. Het is heel duidelijk wat de volgende stap wordt. In onze besloten Facebookgroep vragen we je iedere week wat jouw doelen voor een week later zijn. Om zo in volle commitment die volgende stap te zetten.

Klaar om in volle focus te gaan werken aan jouw bedrijf en wil jij weten hoe Manifesteren met je Bewustwordingspraktijk hierbij kan helpen? Plan dan je gratis vrijblijvende gesprek in om te kijken hoe jij met meer focus kunt ondernemen:

UITGELICHTE EVENTS

There are no upcoming events at this time.

UITGELICHTE ARTIKELEN

Rust vinden te midden van chaos

Rust vinden te midden van chaos

In een wereld die constant in beweging is, kan het een uitdaging lijken om rust te vinden. We leven in een tijd waarin alles lijkt te veranderen, en soms kan het voelen alsof we overweldigd worden door de chaos om ons heen. Maar wat als ik je vertelde dat juist in...

Mijn meest krachtige inzicht

Mijn meest krachtige inzicht

In deze video deel ik graag het meest krachtige inzicht dat ik de afgelopen 15 jaar heb ontdekt, geleerd van mijn leermeester Stephen Covey. Het draait allemaal om het principe van de "Cirkel van Invloed," dat ik al meer dan 10 jaar toepas in mijn leven. Cirkel van...

Wil jij jouw zielsmissie vinden?

3-daags event

De Roep van de Ziel

Erik en zijn team nodigen je van harte uit om de magische reis van zelfontdekking te ervaren tijdens De Roep van de Ziel. Hier ontwaakt je ziel, vind je jouw diepste missie, en omarm je het betekenisvolle doel van je leven. Doe met ons mee en laat je inspireren terwijl we samen jouw innerlijke wereld verkennen en een pad naar vervulling creëren.

theatershow

De Roep van de Ziel

Erik nodigt je uit voor “De Roep van de Ziel”, een intieme avond op verschillende locaties in Nederland en België, waar hij inzichten deelt en praktische tips biedt om een leven van vrijheid en vervulling te omarmen, weg van beperkende gedachten en opgelegde patronen.

Kom en ontdek de diepere betekenis van het leven!