5 tekenen dat jij een bewuste ondernemer bent

Bewuste ondernemer

Misschien twijfel je nog of jij jezelf écht een ondernemer kunt noemen. Je hebt misschien nog een (parttime) baan, je rekent slechts een vriendenprijsje voor jouw diensten of je voelt je nog niet bepaald een expert. Wat je wél zeker weet is dat jij heel bewust onderneemt vanuit passie, vanuit jouw hart en vanuit een verlangen om mensen te dienen.

En je bent niet de enige. Om ons heen zien we de wereld veranderen. Er is een transitie gaande. Het gaat niet meer om het ego. Het gaat om het collectief. Het gaat niet meer om “ikke, ikke, ikke” maar om “hoe kan ik de wereld een stukje beter maken?”

Deze 5 kenmerken horen bij bewuste ondernemers, ben jij er hier één van?

1. Jouw verlangen om te helpen komt voort uit persoonlijke ervaring

Je hebt al veel meegemaakt in jouw leven. Op de momenten waarop het moeilijk was, of wanneer je wel een luisterend oor had kunnen gebruiken voelde je je soms alleen. Dáárom doe jij wat je doet: om de steun en toeverlaat te zijn voor mensen die op hetzelfde punt in hun leven staan als jij toen stond.

2. Jij wilt de wereld en anderen om jou heen dienen

Het zit in jouw aard om mensen te willen dienen. Jouw diensten zijn gebaseerd op het helpen van andere mensen. Het helpen bij verwerking, lichamelijk ongemak en spirituele groei. Misschien ben je yogadocent, healer of coach. Of doe je reiki, ben je een sjamaan, of houd je je bezig met bewuste voeding. Wat je ook doet: je helpt andere mensen.

3. Je voelt een sterk verlangen

Je voelt een heel sterk verlangen om het werk te gaan doen wat jij te doen hebt in deze wereld. Je weet misschien nog niet precies hoe en wat, maar je weet wél dat dit is waarom je hier op aarde bent.

4. Je hebt een duidelijke missie

Je hebt jouw verlangen misschien al wel eens uitgeschreven voor jezelf. Of het uitgetekend, erover gebrainstormd, of een mindmap gemaakt. Dit verlangen en de woorden die daarbij horen maken allemaal onderdeel uit van jouw persoonlijke missie.

5. Je bent uniek

Wanneer je jezelf vergelijkt met andere ondernemers of bedrijven voel je je misschien wel heel anders. Jouw doelen en missie staan waarschijnlijk haaks op de doelen en de missie van commerciële bedrijven. Toch betekent dit niet dat jij met jouw missie geen geld kunt verdienen. Integendeel. Als jij jouw hart volgt en jouw boodschap aan de wereld kenbaar maakt, blijft het geld niet uit. Dan stroomt het naar je toe – in overvloed!

Jij mag jezelf dus wel degelijk een ondernemer noemen! Een bewuste ondernemer met een missie. Ben je er klaar voor om andere ondernemers te ontmoeten die er precies hetzelfde instaan als jij? Om elkaar te inspireren, te motiveren en van elkaar te leren?

Erik Verhagen

Hi ik ben Erik! Training, coach en adviseur voor spirituele ondernemers die een bewustwordingspraktijk hebben of willen starten. Ik help hen bij het maken van strategische stappen zodat zij groeien en het verschil kunnen maken bij hun klanten.

Wil je meer lezen over?

Volg mij op Youtube

Wil jij groeien in jouw bewustzijn? En een bewust leven leiden in vrijheid en verbinding met jezelf en anderen?

Bekijk mijn video’s

Hét Boek Erik Verhagen
Bestel Hét Boek voor Bewuste Mensen die leven in de 5e Dimensie →

Wil jij ook jouw droompraktijk realiseren?
Plan nu een persoonlijk, vrijblijvend groeigesprek in.