BLOG

5 tekenen dat jij een bewuste ondernemer bent

Bewuste ondernemer

Misschien twijfel je nog of jij jezelf écht een ondernemer kunt noemen. Je hebt misschien nog een (parttime) baan, je rekent slechts een vriendenprijsje voor jouw diensten of je voelt je nog niet bepaald een expert. Wat je wél zeker weet is dat jij heel bewust onderneemt vanuit passie, vanuit jouw hart en vanuit een verlangen om mensen te dienen.

En je bent niet de enige. Om ons heen zien we de wereld veranderen. Er is een transitie gaande. Het gaat niet meer om het ego. Het gaat om het collectief. Het gaat niet meer om “ikke, ikke, ikke” maar om “hoe kan ik de wereld een stukje beter maken?”

Deze 5 kenmerken horen bij bewuste ondernemers, ben jij er hier één van?

1. Jouw verlangen om te helpen komt voort uit persoonlijke ervaring

Je hebt al veel meegemaakt in jouw leven. Op de momenten waarop het moeilijk was, of wanneer je wel een luisterend oor had kunnen gebruiken voelde je je soms alleen. Dáárom doe jij wat je doet: om de steun en toeverlaat te zijn voor mensen die op hetzelfde punt in hun leven staan als jij toen stond.

2. Jij wilt de wereld en anderen om jou heen dienen

Het zit in jouw aard om mensen te willen dienen. Jouw diensten zijn gebaseerd op het helpen van andere mensen. Het helpen bij verwerking, lichamelijk ongemak en spirituele groei. Misschien ben je yogadocent, healer of coach. Of doe je reiki, ben je een sjamaan, of houd je je bezig met bewuste voeding. Wat je ook doet: je helpt andere mensen.

3. Je voelt een sterk verlangen

Je voelt een heel sterk verlangen om het werk te gaan doen wat jij te doen hebt in deze wereld. Je weet misschien nog niet precies hoe en wat, maar je weet wél dat dit is waarom je hier op aarde bent.

4. Je hebt een duidelijke missie

Je hebt jouw verlangen misschien al wel eens uitgeschreven voor jezelf. Of het uitgetekend, erover gebrainstormd, of een mindmap gemaakt. Dit verlangen en de woorden die daarbij horen maken allemaal onderdeel uit van jouw persoonlijke missie.

5. Je bent uniek

Wanneer je jezelf vergelijkt met andere ondernemers of bedrijven voel je je misschien wel heel anders. Jouw doelen en missie staan waarschijnlijk haaks op de doelen en de missie van commerciële bedrijven. Toch betekent dit niet dat jij met jouw missie geen geld kunt verdienen. Integendeel. Als jij jouw hart volgt en jouw boodschap aan de wereld kenbaar maakt, blijft het geld niet uit. Dan stroomt het naar je toe – in overvloed!

Jij mag jezelf dus wel degelijk een ondernemer noemen! Een bewuste ondernemer met een missie. Ben je er klaar voor om andere ondernemers te ontmoeten die er precies hetzelfde instaan als jij? Om elkaar te inspireren, te motiveren en van elkaar te leren?

UITGELICHTE EVENTS

UITGELICHTE ARTIKELEN

Rust vinden te midden van chaos

Rust vinden te midden van chaos

In een wereld die constant in beweging is, kan het een uitdaging lijken om rust te vinden. We leven in een tijd waarin alles lijkt te veranderen, en soms kan het voelen alsof we overweldigd worden door de chaos om ons heen. Maar wat als ik je vertelde dat juist in...

Mijn meest krachtige inzicht

Mijn meest krachtige inzicht

In deze video deel ik graag het meest krachtige inzicht dat ik de afgelopen 15 jaar heb ontdekt, geleerd van mijn leermeester Stephen Covey. Het draait allemaal om het principe van de "Cirkel van Invloed," dat ik al meer dan 10 jaar toepas in mijn leven. Cirkel van...

Wil jij jouw zielsmissie vinden?

3-daags event

De Roep van de Ziel

Erik en zijn team nodigen je van harte uit om de magische reis van zelfontdekking te ervaren tijdens De Roep van de Ziel. Hier ontwaakt je ziel, vind je jouw diepste missie, en omarm je het betekenisvolle doel van je leven. Doe met ons mee en laat je inspireren terwijl we samen jouw innerlijke wereld verkennen en een pad naar vervulling creëren.

theatershow

De Roep van de Ziel

Erik nodigt je uit voor “De Roep van de Ziel”, een intieme avond op verschillende locaties in Nederland en België, waar hij inzichten deelt en praktische tips biedt om een leven van vrijheid en vervulling te omarmen, weg van beperkende gedachten en opgelegde patronen.

Kom en ontdek de diepere betekenis van het leven!