4 februari: Wereldkankerdag

Vandaag wil ik even stilstaan bij Wereldkankerdag.

Kanker raakt iedereen.

We kennen allemaal één of meer mensen die kanker hebben, hebben gehad, of er zelfs aan overleden zijn.

Mijn vader had kanker. Mijn tante Mariet (die zelf een healer was, trouwens) en tante Diny kregen ook kanker waaraan zij beide overleden. Mijn schoonmoeder overleed aan kanker. En zo kan ik nog een paar handen vol mensen opnoemen die ik persoonlijk zeer goed ken of heb gekend die kanker hadden of nu nog hebben. Ik ben dus veel naasten verloren aan deze afschuwelijke ziekte.

Ook een aantal van mijn klanten hebben gestreden met kanker. Vele klanten heb ik gesproken en het K-woord is inmiddels gedurende de jaren echt tien- en tientallen keren gevallen. Misschien wel meer dan honderd keer. Naast dat dit natuurlijk een uiterst pijnlijk en moeilijk gevecht is, levert het hen vaak ook waardevolle inzichten op voor mensen die dit na kunnen vertellen.

Zoals voor Priscilla bijvoorbeeld. Zij is stewardess bij KLM en holistisch energetisch therapeut met een eigen coaching praktijk. In 2016 kreeg zij de diagnose borstkanker met uitzaaiingen. In plaats van angst en boosheid, voelde zij juist dankbaarheid. De jaren die volgden gaven haar veel inzichten. Als energetisch therapeut is het haar missie om anderen te ondersteunen op het pad naar zelfgenezing, met alle hulpmiddelen die er zijn. Zij geeft naast één op één coaching ook workshops en lezingen over haar ziekteproces en (zelf)genezing.

“Kanker is het symptoom van de verkeerd begrepen liefde. Kanker heeft alleen maar respect voor de ware liefde. Symbool van de ware liefde is het hart. Het hart is het enige orgaan, dat door kanker niet kan worden aangetast.”

Uit: De Zin van Ziek Zijn

Het leven is kort. Dat besef je des te meer als je geconfronteerd wordt met ziekte.

Stel dus niets uit. Als jij een sterk verlangen of een sterke behoefte voelt om iets te doen, doe het NU.

Elke maand doneer ik een bedrag aan de kanker stichting, KWF. Ik wil je als “call to action” vragen dit vandaag ook te doen via deze link.

Dank je wel.
Op jouw en ieders gezondheid.
Be well.

Erik

Erik Verhagen

Hi ik ben Erik! Training, coach en adviseur voor spirituele ondernemers die een bewustwordingspraktijk hebben of willen starten. Ik help hen bij het maken van strategische stappen zodat zij groeien en het verschil kunnen maken bij hun klanten.

Wil je meer lezen over?

Volg mij op Youtube

Wil jij groeien in jouw bewustzijn? En een bewust leven leiden in vrijheid en verbinding met jezelf en anderen?

Bekijk mijn video’s

Hét Boek Erik Verhagen
Bestel Hét Boek voor Bewuste Mensen die leven in de 5e Dimensie →

Wil jij ook jouw droompraktijk realiseren?
Plan nu een persoonlijk, vrijblijvend groeigesprek in.