4 februari: Wereldkankerdag

Vandaag wil ik even stilstaan bij Wereldkankerdag.

Kanker raakt iedereen.

We kennen allemaal één of meer mensen die kanker hebben, hebben gehad, of er zelfs aan overleden zijn.

Mijn vader had kanker. Mijn tante Mariet (die zelf een healer was, trouwens) en tante Diny kregen ook kanker waaraan zij beide overleden. Mijn schoonmoeder overleed aan kanker. En zo kan ik nog een paar handen vol mensen opnoemen die ik persoonlijk zeer goed ken of heb gekend die kanker hadden of nu nog hebben. Ik ben dus veel naasten verloren aan deze afschuwelijke ziekte.

Ook een aantal van mijn klanten hebben gestreden met kanker. Vele klanten heb ik gesproken en het K-woord is inmiddels gedurende de jaren echt tien- en tientallen keren gevallen. Misschien wel meer dan honderd keer. Naast dat dit natuurlijk een uiterst pijnlijk en moeilijk gevecht is, levert het hen vaak ook waardevolle inzichten op voor mensen die dit na kunnen vertellen.

Zoals voor Priscilla bijvoorbeeld. Zij is stewardess bij KLM en holistisch energetisch therapeut met een eigen coaching praktijk. In 2016 kreeg zij de diagnose borstkanker met uitzaaiingen. In plaats van angst en boosheid, voelde zij juist dankbaarheid. De jaren die volgden gaven haar veel inzichten. Als energetisch therapeut is het haar missie om anderen te ondersteunen op het pad naar zelfgenezing, met alle hulpmiddelen die er zijn. Zij geeft naast één op één coaching ook workshops en lezingen over haar ziekteproces en (zelf)genezing.

“Kanker is het symptoom van de verkeerd begrepen liefde. Kanker heeft alleen maar respect voor de ware liefde. Symbool van de ware liefde is het hart. Het hart is het enige orgaan, dat door kanker niet kan worden aangetast.”

Uit: De Zin van Ziek Zijn

Het leven is kort. Dat besef je des te meer als je geconfronteerd wordt met ziekte.

Stel dus niets uit. Als jij een sterk verlangen of een sterke behoefte voelt om iets te doen, doe het NU.

Elke maand doneer ik een bedrag aan de kanker stichting, KWF. Ik wil je als “call to action” vragen dit vandaag ook te doen via deze link.

Dank je wel.
Op jouw en ieders gezondheid.
Be well.

Erik

Wil jij jouw zielsmissie vinden?

3-daags event

De Roep van de Ziel

Erik en zijn team nodigen je van harte uit om de magische reis van zelfontdekking te ervaren tijdens De Roep van de Ziel. Hier ontwaakt je ziel, vind je jouw diepste missie, en omarm je het betekenisvolle doel van je leven. Doe met ons mee en laat je inspireren terwijl we samen jouw innerlijke wereld verkennen en een pad naar vervulling creëren.

theatershow

De Roep van de Ziel

Erik nodigt je uit voor “De Roep van de Ziel”, een intieme avond op verschillende locaties in Nederland en België, waar hij inzichten deelt en praktische tips biedt om een leven van vrijheid en vervulling te omarmen, weg van beperkende gedachten en opgelegde patronen.

Kom en ontdek de diepere betekenis van het leven!

Misschien vind je dit ook interessant?

Loslaten van controle

Loslaten van controle

Vandaag wil ik het hebben over het loslaten van controle en het omarmen van het onbekende. Want laten we eerlijk zijn, we zijn allemaal wel eens in de verleiding gekomen om controle te willen uitoefenen over anderen, systemen, bedrijven en organisaties. Natuurlijk is...

De Magie van  Jouw Zielsmissie Herinneren

De Magie van Jouw Zielsmissie Herinneren

Ik wil vandaag met je praten over iets dat diep van binnen resoneert - jouw zielsmissie. In het midden van de hectiek van het dagelijkse leven, kan het gemakkelijk zijn om dit te vergeten. Maar maak je geen zorgen, ik ben hier om je eraan te herinneren. Jouw...

Mijn reis van alcohol en verslaving naar gezondheid

Mijn reis van alcohol en verslaving naar gezondheid

Op jonge leeftijd vond ik troost in alcohol. Op mijn veertiende dronk ik mijn eerste biertje als een manier om mijn emoties te dempen. Ik had niet het gevoel dat ik een veilige plek had om mezelf te zijn. Alcohol werd mijn trouwe metgezel, een langdurige vriend die me...