2 werelden verbinden met elkaar

Deze week was ik bij een ANWB winkel binnen gelopen. Ik had een paar vragen over reizen binnen Europa. En ik kom wel vaker in winkels hoor 😉 en de ervaring die ik had wil ik graag met je delen.

Als ik een winkel binnen loop, maakt niet uit welke, dan doe ik dan zonder een mondkapje op te doen. Want als alles en iedereen, inclusief Mark en inclusief Jaap her erover eens zijn dat ze geen effect hebben, dan geef ik graag het goede voorbeeld om mensen hier aan te herinneren. Zo hebben we allemaal een functie in het leven 😉

Nu stond ik in de ANWB winkel en na een paar minuten liep er een jongeman van de winkel langs me af en zei: “meneer, zou u een mondkapje op willen zetten”. En ik had geen mondkapje en ik wilde dat dus niet dus ik zei: “nee, eigenlijk zou ik dat liever niet willen doen”. En volgens mij was mijn reactie niet die die de jongeman had verwacht want hij begon te stotteren en zocht naar woorden. Hij zei zoiets van: “nou, dat hebben we wel met z’n allen afgesproken dat we dat met elkaar wel doen”. En ik wachtte en zei: “nou, als u wilt dat ik de winkel verlaat omdat het per sé moet, dan doe ik dat en anders blijf ik hier en zet ik geen mondkapje op” en daarmee was het ook ineens afgelopen en liep hij door.

De jongedame die mij vervolgens hielp, liep met me mee naar een andere balie als waar ik stond en ze zette toen haar mondkapje af en er ging een gevoel van opluchting door haar heen en we hadden vervolgens een super mooi, verbindend gesprek met elkaar en er werd gelachen en alles was goed.

Geloof me, soms vind ik het echt veel makkelijker om te volgen. Om mee te doen met de rest. Het is veel makkelijker om een mondkapje op te zetten. Om een corona app op je telefoon te installeren. Om discussies uit de weg te gaan. Soms wil ik gewoon lekker opgaan in de menigte en doen alsof het allemaal heel onschuldig is wat er gebeurt in de wereld.

En ik kán het niet. Ik heb geen keuze. Voor mezelf. It’s a choiceless choice. Voor mij dan.

En ik geloof dat wel allemaal iets te doen hebben in dit leven. Dat we allemaal onze passies, talenten, gaven, mogen inzetten. Vanuit goedheid. En mijn pad is dat van de leider. Of zoals ene vriend laatst tegen me zei: “jij bent een dwarsdenker”. En daarmee bedoelde hij niet dat ik dwars wil zitten. Mijn systeem zit hier en daar gewoon iets anders in elkaar. Dat is alles. En het is mijn taak, mijn roeping, om voorop te lopen, “dwars te zijn”, en mensen bewust te maken zodat de verbinding weer hersteld kan worden. Dat is mijn beroep 😉 . Om de verschillende werelden die nu gecreëerd worden, samen te brengen. Voor diegenen die dat willen tenminste. Ik ga niet lopen dwingen 😊

Wil jij ook meelopen op mijn pad? Ben jij ook “zo iemand” als ik?

Wil je vanuit jouw bewustwording en jouw handelen hierin ook meehelpen om de wereld mooier te maken?

Klik hier voor een gesprek om te kijken hoe jouw pad kan lopen.

Of wil je liever live met mij en andere bewuste ondernemers verbinding maken tijdens de Verbindingsdagen?

Twee dagen vol verbinding. Met elkaar, maar ook met jezelf. Tussen je hoofd en je hart. Meer weten?

Op een mooiere wereld in verbinding met elkaar!

Be well,

Erik

 

Hi ik ben Erik!

Training, coach en adviseur voor spirituele ondernemers die een bewustwordingspraktijk hebben of willen starten. Ik help hen bij het maken van strategische stappen zodat zij groeien en het verschil kunnen maken bij hun klanten.

Waarom ik mijn werk meeneem tot in mijn graf (en daarna 😉 )

Waarom ik mijn werk meeneem tot in mijn graf (en daarna 😉 )

Deze week zag ik een fragment voorbij komen op YouTube waarin Tim Hofman vertelt over zijn programma “Over mijn lijk”. In dit programma volgt Tim een aantal jonge mensen die de diagnose “ongeneselijk ziek” hebben gekregen en weten dat ze nog maar kort te leven hebben....

Het belang van een coach!

Het belang van een coach!

Laatst zag ik Arjen Lubach voorbij komen met zijn programma. Hij had hierin een item dat er kortgezegd op neer kwam dat er in Nederland véél te veel coaches zijn! Wel 100.000!! En, eerlijk is eerlijk, dat is ook best veel! En voor mij is dat beeld ietsje...

Ik ga het anders doen!

Ik ga het anders doen!

Het is alweer best een aantal weken geleden dat ik mijn laatste blog schreef. Ook is het je misschien opgevallen dat je me minder (of soms zelfs niet meer) voorbij ziet komen op Facebook en Insta. Ook heb ik sinds december geen webinars meer gegeven. En de,...